Actualitate

Dosarul privind protestele în scuarul Parlamentului, strămutat la Judecătoria Râşcani

Procesul de judecată este intentat împotriva Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Partidului Politic „Partidul Nostru” şi Platformei „Demnitate şi Adevăr”. 

În cadrul şedinţei, reprezentanţii PSRM au declarat că, potrivit legislaţiei, părţile au dreptul să solicite ca dosarul să fie examinat de către instanţa care se atribuie sectorului, unde îşi are adresa unul dintre pârâţi. Potrivit lor, platforma DA nu a indicat o adresă, respectiv, dosarul urmează să fie examinat, conform adresei PSRM sau PPPN. Reprezentanţii PSRM au solicitat strămutarea dosarului, declarând că sediul formaţiunii este situat pe strada columna 148/1, care se atribuie sectorului Râşcani.

Reprezentantul Platformei DA a declarat că atunci când a fost solicitată adresa pe care urma să fie expediată citaţia, a fost indicată adresa unuia dintre membrii platformei. El susţine că, prin această solicitare, socialiştii îşi doresc să tărăgăneze procesul, în condiţiile în care acţiunea de protest urmează să aibă loc chiar mâine, 27 septembrie.

Membrii PSRM şi PPPN au depus o cerere prealabilă pentru a manifesta pe 27 septembrie în scuarul Parlamentului la Primăria capitalei, unde deja exista o solicitare în acest sens din partea Platformei DA. Pe motiv că nu au ajuns la o înţelegere privind desfăşurarea protestelor, dar şi ţinând cont de un demers al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat în care se solicită să nu fie autorizată vreo manifestaţie în acel loc, autorităţile publice locale au decis să se adreseze în instanţă.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *