Social

La Butuceni, Orheiul Vechi are loc ediţia din acest an a Festivalului CIVIC FEST

Târgul ONG-urilor, organizat în cadrul evenimentului, aduce la cunoştinţa participanţilor proiectele care s-au bucurat de succes la nivel local şi naţional, precum şi experienţa antreprenorilor sociali. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai societăţii civile, ai instituţiilor de stat, autorităţilor publice centrale şi din mediul de afaceri, informează IPN.

CIVIC FEST 2015 are drept obiectiv promovarea culturii ecologice în cadrul comunităţilor din ţară. Potrivit organizatorilor, locul ales nu este întâmplător, pentru că această localitate este o carte de vizită a ţării şi un model de încurajare a participării mai active a cetăţenilor în dezvoltarea comunităţii. Aici urmează a fi lansate mai multe iniţiative civice menite să protejeze mediul, să conserve patrimoniul natural şi istoric şi să promoveze cultura ecologică.

Festivalul CIVIC FEST promovează cele mai de succes proiecte implementate de organizaţii ale societăţii civile din Moldova şi Uniunea Europeană, care au obţinut recunoaştere internaţională şi pot servi drept practici reuşite, utile în diferite domenii: antreprenoriat social şi integrare socială, dezvoltare comunitară prin iniţiative civice, transformări socio-culturale şi responsabilitate socială.

Evenimentul este parte integrantă a „Zilelor Societăţii Civile”, organizate în parteneriat cu FHI 360/Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova. Festivalul propriu-zis este organizat şi implementat de către Asociaţia Obştească „Synergetica Eur/Est” cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei, Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *