„Vrem să arătăm şi noi cei care suntem la pensie că suntem încă vii, noi nu am murit şi vrem să trăim o viaţă decentă, vrem să trăim pe merite după cum am muncit aşa şi să trăim la pensie. Luptăm până la urmă până vom câştiga dreptate şi să arătăm că suntem o naţiune cu demnitate nu mai putem răbda toate porcăriile lor. Gata afară!”, a declarat nemulţumită unul dintre protestatari.

Manifestanţilor li s-a alăturat şi Nicolae Miron din comuna Tohatin. Bărbatul a venit la pichet împreună cu soţia, ţintuită într-un scaun cu rotile de mai bine de doi ani.

După aproximativ zece minute de protest, un grup de manifestanţi a fost lăsat să intre în clădire.

De la Parlament, protestatarii au mărşăluit până la Casa Sindicatelor, dar nici acolo nu au reuşit să discute cu cineva.

Protestatarii au pichetat şi Hotelul „Codru”, despre care presa a scris că i-ar aparţine prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc.

De aici, coloana de manifestanţi s-a îndreptat spre sediul Preşedinţiei. Nici aici nimeni nu a ieşit să discute cu ei.

Protestatarii au manifestat şi în faţa sediului Partidului Liberal.

Reprezentanţii Serviciul de presă al PL au refuzat să comenteze manifestaţia. De la sediul liberalilor, oamenii s-au îndreptat către sediul Partidului Liberal Democrat.

Serviciul de Presă al PLDM nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie. Nu au fost de găsit nici reprezentanţii Parlamentului. În schimb, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu, a refuzat să comenteze acţiunea de protest.

Amintim că, zilele trecute, protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale, printre ei şi mulţi pensionari, au organizat acţiuni similare în faţa Curţii de Apel, a Consiliului Concurenţei, a Centrului Naţional Anticorupţie, dar şi a Procuraturii Generale, a Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi în faţa CSJ.