În scuarul Legislativului au fost instalate aseară aproximativ 80 de corturi.

Unii trecători cred însă că acest protest nu este altceva decât un joc politic îndreptat împotriva manifestanţilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, lucru negat de organizatori.

O apariţie-surpriză în oraşul celor de stânga a fost cea a preşedintelui Partidului Liberal. Mihai Ghimpu a postat un mesaj pe o reţea de socializare în care a precizat că în această dimineaţă a mers în faţa Parlamentului pentru a verifica dacă Igor Dodon şi Renato Usatîi dorm în corturi. L-a găsit acolo doar pe Usatîi, iar cei doi au făcut împreună o poză. Iniţiativa comună a socialiştilor şi a "Partidului Nostru", condus de Renato Usatîi, de a instala corturi în faţa Parlamentului, a fost discutată şi în cadrul emisiunii „Ora expertizei" de la Jurnal TV.

„Cred că astfel de acţiuni, ale celor două partide, nu este un mare secret, promovează o politică de fapt în interesul Moscovei şi nici pe departe în interesul Republicii Moldova. Au un singur scop, preluarea acestui spirit protestatar. Adevăraţii patrioţi ai Moldovei se adună pe Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat Nicolae Chirtoacă.

„S-a acţionat pe furiş. Au acţionat ca nişte tâlhari, pentru că asta este în sângele lor, noaptea, pe ploaie, au instalat acolo fără să aştepte o decizie de judecată. Într-un fel ei au rezolvat această ecuaţie într-un mod ilegal, într-un mod pervers. Domnul Ghimpu ar fi venit probabil acolo în inspecţie, trimis de Plahotniuc să vadă cum stau lucrurile acolo, dacă nu mai au nevoie de nişte bani, de resurse, pentru că Plahotniuc este gata să susţină aceste lucruri, el fiind artizanul instalării acestor corturi”, a comentat membrul Platformei „DA”, Vasile Năstase în cadrul emisiunii „Ora expertizei”.

Politicienii vizaţi nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Autorităţile nu au reacţionat în vreun fel la protestul partidelor de stânga.