La fel de sărac ca și acum șase ani. Directorul Moldsilva și-a publicat declarația de avere

Fostul Ministru al Tineretului și Sportului între 25 septembrie 2009 și 26 februarie 2013, Ion Cebanu și-a publicat declarația cu privire la avere și venituri în calitate de director la Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”, funcție la care a revenit, după ce a mai deținut februarie-mai 2013.

Conform datelor din declarație, principala sursă de venit în anul 2014 pentru Ion Cebanu a fost salariul de director la Mina de piatră din Chișinău – aproape 130 de mii de lei. Acesta mai indică câteva sute de lei obținuți din activitate didactică.

Alte bunuri imobile sau mobile nu sunt indicate în declarația de avere, cu excepția unei cote-părți dintr-un SRL, care nu activează.

În anul 2009, când a fost numit ministru al Tineretului în Guvernul Filat 1, era considerat cel mai sărac ministru. În declarație de avere pe care a publicat-o atunci, Ion Cebanu indica că în anul 2009 a câştigat doar 19 mii 133 de lei și deține bunuri imobile sau mobile. Unica avere erau cele „50 la sută din Societatea cu răspundere limitată, care nu funcţionează şi nu aduce venit.”

„Nu am nimic pe mine, nu am, stau cu părinţii sau în chirie, dar mai mult cu părinţii.”, declara la acea vreme Ion Cebanu

Anterior funcției de director la Agenția „Moldsilva, din septembrie 2013, Ion Cebanu a fost șef al Minei din Chișinău.

Declarația cu privire la venituri și proprietate a Directorului general al Agenției Moldsilva, Ion Cebanu

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.