Un lot de tractoare și echipament de irigare a fost transmis gratuit agricultorilor moldoveni

Circa şase mii de producători agricoli vor beneficia de echipamentul necesar pentru a folosi eficient sistemele de irigare, pentru care Guvernul SUA a investit prin intermediul Programului Compact până la 80 de milioane de dolari.

Astăzi a avut loc evenimentul de transmitere a echipamentului agricol, oferit fermierilor care activează în aria celor 10 sisteme de irigare, renovate în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA.

La eveniment a participat vicepreședinta Corporației Provocările Mileniului (SUA), Nancy Lee, dar şi Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit și prim-ministrul Valeriu Streleţ. În cadrul evenimentului, oficialii au transmis președinților Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare cheile de la tractoare, mașinile utilitare de teren și echipamentul de irigare cu titlu gratuit, în valoare totală de circa 800 de mii dolari.

„Programul Compact a fost cel mai mare program de asistență acordat vreo dată Republicii Moldova. Un program care a oferit ţării noastre nu doar investiții consistente în valoare de circa 262 milioane de dolari, ci și abordări inovative și transparente care au condus la atingerea unor rezultate impresionante”, a spus prim-ministrul Valeriu Streleţ.

Oficialii americani au menţionat că Republica Moldova a realizat cu succes proiectele Programului Compact şi au subliniat importanţa menţinerii şi utilizării eficiente a sistemelor renovate şi a drumurilor reconstruite în cadrul acestuia. În context, Prim-ministrul Valeriu Streleţ a dat asigurări că Guvernul se va implica plenar în acest proces şi a exprimat interesul Republicii Moldova pentru lansarea unui nou Program Compact în vederea continuării eforturilor de reformare şi modernizare a ţării.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.