Nume
Parola
Vizualizări: 2356
Bulgaria anunță finanțarea unui nou proiect de aprovizionare cu apă în Taraclia
25 Septembrie 2015 — Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Ambasada Republicii Bulgaria la Chișinău au semnat pe 25 septembrie 2015 un proiect nou de dezvoltare care vizează îmbunătățirea condițiilor de trai, inclusiv a infrastructurii sociale, în raionul Taraclia, Republica Moldova.

“Astăzi sărbătorim puterea cooperării Sud-Sud și contribuția substanțială a Ambasadei Bulgariei la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din Taraclia. Această inițiativă nouă de parteneriat va aduce rezultate tangibile și sprijin în continuarea eforturilor comunității în vederea dezvoltării durabile”, a spus Dafina Gercheva, Coordonatoare Rezidentă ONU și Reprezentantă Rezidentă PNUD în Moldova. “Asigurarea disponibilității și gestionării durabile a apei și canalizării pentru toți este unul dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, care vor fi adoptate astăzi de Adunarea Generală a ONU. Aceste obiective vor marca activitatea de dezvoltare la nivel mondial pentru următoarele decenii. Această inițiativă duce Moldova cu un pas înainte, în direcția corectă”.


“Astăzi am semnat un acord care pune bazele parteneriatului dintre Ambasada Republicii Bulgaria și PNUD. Dorința noastră comună este de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din raionul Taraclia. Aceasta este o prioritate pentru Ambasada Bulgariei, fiindcă marea majoritate a locuitorilor din raion sunt etnici bulgari. Sper că cooperarea noastră cu PNUD va continua și în viitor, prin realizarea și a altor proiecte, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.”, a spus Petar Vâlov, Ambasadorul Republicii Bulgaria în Republica Moldova.

Ambasada Republicii Bulgaria va oferi 275.000 euro pentru construcția câtorva stații publice de apă în Taraclia și pentru renovarea acoperișului Universității. Taraclia este un raion din sudul Moldovei, cu o populație de aproximativ 44.000 de persoane, dintre care două treimi sunt etnici bulgari.

Informație de contact

Laura Bohanţova, Coordonator comunicare PNUD, laura.bohantova@undp.org, 0 685 11 883