Românca a fost învinsă în două seturi, scor 4-6, 3-6, de cehoaica Denisa Allertova, ocupanta poziţiei 74 în ierarhia mondială.

Condiţiile meteo din China - căldură şi umiditate foarte mari - au părut să o afecteze serios pe Halep, care a intrat greu în meci. Cehoaica a profitat şi s-a desprins rapid la 3-0, păstrându-şi avantajul break-ului reuşit în game-ul doi până la 5-3, când a servit pentru câştigarea primul set.

Semifinalista de la US Open a dat senzaţia că poate reveni şi a reuşit break-ul la 0, dar Allertova a răspuns la fel şi a închis primul set cu 6-4.

În debutul setului doi, echilibrul s-a menţinut doar până la 2-1 în favoarea jucătoarei din Cehia, care a câştigat de două ori la rând contra serviciului şi a servit pentru meci la 5-1.

La fel ca în primul set, Halep a avut o răbufnire de orgoliu şi s-a apropiat la 5-3, dar Allertova nu a mai ratat şansa de a câştiga şi a doua oară şi şi-a trecut în cont prima victorie a carierei în faţa unei adversare din Top 10 mondial.

Pentru Simona Halep urmează participarea la turneul Premier 5 de la Wuhan, programat între 27 septembrie şi 3 octombrie.