Ioniță: FMI nu a refuzat să negocieze doar din cauza situației de la BNM, ci şi din cauza nepregătirii lui Streleț

Ex-președintele Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe, fostul membru al PLDM, Veaceslav Ioniță, dă de înțeles într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook că Misiunea FMI a renunțat să semneze un nou acord de finanțare cu Guvernul de la Chișinău nu numai din cauza demisiei guvernatorului BNM, ci și din cauza nepregătirii Guvernului.

Ioniță lansează o serie de reproșuri la adresa premierului liberal-democrat Valeriu Streleț, afirmând că nici Guvernul nu a fost pregătit, de fapt, de semnarea unui acord cu FMI.

În acest context, Veeaceslav Ioniță acuză că Guvernul nu a elaborat încă un program de redresare a situației din sectorul bancar, nu a elaborat un plan de acțiuni pentru minimizarea costurilor bugetare, nu are politici bugetar-fiscale și politicile de alocare a fondurilor publice ca reacție la criza prin care trece economia și bugetul.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.