07:18:33 25.04.2024
Stiri

Câteva SECRETE pentru a păstra tenul PERFECT curat

Reportaj 24.09.2015 20:00 Vizualizări1554 Autor: Ziarul National


Câteva SECRETE pentru a păstra tenul PERFECT curat sursa: bewoman.ro

A avea coşuri pe faţă în adolescenţă este ceva normal şi explicabil, dar ce te faci dacă acestea apar şi după 30 sau 40 de ani? Care este cauza? Ce este de făcut?

Cu siguranţă se întâmplă ceva, iar acel ceva trebuie eliminat cât mai repede, pentru că nu vreţi să arătaţi inestetic.

Există, intră-adevăr, câteva cauze care duc la genul acesta de probleme ale tenului, care, la prima vedere, nu sunt aşa uşor identificabile. Haideţi să le descoperim împreună!

Mult îndrăgitul şi indispensabilul telefon mobil este o sursă de microbi. Ciudat, nu? Faptul că îl ţinem mereu în mână, în buzunar sau în poşetă nu înseamnă că pe ecranul său nu se află aceşti duşmani minusculi.

Obişnuiţi-va să ştergeţi cât mai des telefonul, cu şerveţele umede, dar nu numai pe partea cu ecranul, ci pe întreaga suprafaţă.

Dacă lenjeria de pat nu este schimbată des, cam de două ori pe săptămâna, mai ales în timpul verii, tenul va avea de suferit. Transpiraţia produsă în timpul nopţii şi absorbită de faţa de pernă generează apariţia iritațiilor şi a coşurilor atât de dizgraţioase.

De asemenea, puteţi aplica pe faţa de pernă un prosop moale şi curat, pe care să îl schimbaţi chiar şi zilnic, dacă este nevoie.

Adolescentelor le place să stea în pat întinse şi cu picioarele pe perne. Iată o altă cauză! Indiferent de câte ori aţi schimba lenjeria, odată picioarele, curate sau nu, puse pe perne, e clar că au devenit sursă de microbi şi germeni.

Obişnuiţi să va spălaţi mâinile cât mai des, indiferent dacă aţi folosit toaleta sau nu. Spălatul chiar şi fără motiv aparent este un lucru foarte sănătos. Chiar dacă nu faceţi nimic anume, palmele pot transpira şi fără să vreţi, puteţi duce această transpiraţie către zona feței, determinând înroșirea şi iritarea ei.

Mâncărurile grase pot cauza apariţia acneei, ca să nu mai vorbim de kilogramele în plus. Soluţia vine tot din bucătărie! Faceţi o infuzie dintr-un litru de apă şi o legătură de pătrunjel, apoi aplicaţi acest ceai, călduţ, pe faţă, cu ajutorul unei comprese, timp de 10 minute.

Porii se deschid şi vă puteţi curăța tenul mult mai uşor.

Dacă locuiţi într-un oraş mare, unde poluarea este la ea acasă, puteţi învinovăţi şi smogul de apariţia acneei. Măştile cu hidrogel vă pot scăpa de probleme rapid.

Lipsa exfolierii regulate este o altă cauză. Obişnuiţi-va să vă curăţaţi tenul şi la alt nivel, adică includeţi şi exfolierea fină între procedurile de înfrumuseţare. Puteţi face acest lucru cu instrumente şi produse cosmetice speciale sau, şi mai simplu, cu zaț de cafea sau cu mălai.

Amestecaţi-le mai întâi cu ceai de tei sau de muşeţel şi puţină zeamă de lămâie. Fricţionaţi uşor, în cercuri mici, pe toată faţă, cu mare grijă în zona ochilor.

Machiajul excesiv vă poate înfunda porii până la refuz şi astfel apar coşurile. Este adevărat că trebuie să avem grijă şi să arătăm cât mai frumoase, dar nu uitaţi că toate aceste produse trebuie aplicate cu măsură.

Prea mult fond de ten va încărca faţa inutil. Obişnuiţi-vă, de asemenea, să vă curăţaţi tenul înainte de culcare. Spălatul pe faţă este foarte important, dar uneori, insuficient, aşa că aveţi grijă să va demachiaţi corespunzător.

Sursa: bewoman.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md