Actualitate

Andrian Candu, despre anularea mandatului FMI

Premierul Valeriu Streleţ a declarat astăzi că un posibil memorandum cu FMI ar putea fi semnat numai după ce Parlamentul va numi un nou Guvernator.

Andrian Candru, Președintele Parlamentului, a comentat despre când s-ar putea întâmpla acest lucru: „Dacă Prim-ministrul Streleţ nu ar fi insistat atât de mult cu demisiile şi confruntarea directă cu BNM, noi la începutul lunii octombrie am fi putut să avem acordul cu FMI. Acum însă, cu regret, toţi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru declaraţii populiste şi iresponsabile”.

Premierul a refuzat să reacționeze la comentariul președintelui de Parlament și a declarat prin intermediul purtătorului de cuvânt, că nu va spune nimic mai mult decât cele declarate în briefingul de presă pe care l-a susţinut astăzi.

Echipa de experţi FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se află în vizită de lucru la Chișinău în perioada 22 septembrie – 6 octombrie 2015, în contextul pregătirilor pentru consultările periodice pentru anul 2015, precum şi pentru a iniția discuțiile cu privire la politicile care ar putea sta la baza unui program susținut de FMI. Iniţial misiunea venise în RM pentru negocierea unui nou memorandum, însă după ce Guvernatorul BNM şi-a anunţat demisia, Fondul a anunţat schimbarea mandatului său.

Sursa: Deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *