Ultima oră

PCRM nu mai este ce a fost şi caută soluţii

Astfel a comentat pentru IPN analistul politic Ion Tăbârţă declaraţia liderului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, referitor la o posibilă fuzionare a PCRM cu PDM. Analistul a menţionat că liderul comunist doreşte să-şi menţină formaţiunea pe linia de plutire, însă sentinţa pentru PCRM a fost scrisă şi problema este în timp şi anume în cât timp se va produce această dispariţie de pe scena politică.

„Domnul Voronin a fost destul de evaziv, în stilul lui caracteristic, şi încă acest lucră nu înseamnă nimic. Dumnealui încearcă să manevreze, însă din ceea ce a declarat el, una este cert că Partidul Comuniştilor pentru Republica Moldova deja este istorie”, a declarat analistul.

Ion Tăbârţă a menţionat că fluctuaţiile electoratului, nu vor le vor urma întocmai pe cele ale partidului. Potrivit lui, chiar dacă numărul votanţilor PCRM a scăzut la ultimele scrutine, nu tot electoratul PCRM se regăseşte acum la PDM. „Dacă se va menţine actuala stare, nu vom avea alegeri parlamentare anticipate, atunci, desigur, Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor vor fi o forţă. Dacă vom merge în anticipate, nu sunt sigur că tot electoratul PCRM se va regăsi la PDM, mai degrabă va migra spre alte segmente, cât spre PSRM sau şi mai degrabă spre astfel de „jokeri politici” ca Renato Usatîi”, a mai spus analistul.

Vladimir Voronin a declarat la o emisiune televizată că în cazul alegerilor prezidenţiale şi al alegerilor anticipate, nu exclude fuzionarea PCRM cu PDM. Liderul comunist a mai spus că ar accepta funcţia de preşedinte al ţării în anumite condiţii şi este gata să facă coaliţie în Parlament cu partide de centru-stânga.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *