16:14:08 25.04.2024
Stiri

CEARTĂ // Dodon NU cedează PMAN Platformei DA

Politică 24.09.2015 14:40 Vizualizări1168 Autor: Stela Mihailovici
CEARTĂ // Dodon NU cedează PMAN Platformei DA


Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, și Partidul Nostru, în frunte cu Renato Usatîi, își vor începe protestele la Chișinău pe 27 septembrie. Formațiunile intenționează să amenajeze sute de corturi pentru protestatarii care vor rămâne non-stop și s-ar putea să-i alunge pe susținătorii Platformei „Demnitate și Adevăr” din Piața Marii Adunări Naționale.

Reprezentanții tuturor părților care protestează nu au ajuns încă la un compromis pentru împărțirea spațiului din centrul Chișinăului. „Nu vreau sa fiu nediplomatic, dar reprezentanții DA se poartă foarte obraznic, ca niște mârlani, cărora noi le-am oferit PMAN și acum nu vor să cedeze… Potrivit normelor legale, pe 27 septembrie, PMAN este rezervată pentru PSRM. Noi nu vrem confruntări. Vrem proteste pașnice”, a declarat liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Politicianul a anunțat că o coloană de protestatari va porni duminică din fața Academiei de Științe, alta - de la memorialul „Eternitate”, iar susținătorii lui Renato Usatîi vor porni din fața Circului. Fiecare coloană va avea cel puțin zece mii de oameni, s-a arătat convins Dodon. Protestatarii se vor întâlni în centrul capitalei.

Până vor ajunge la un compromis cu Platforma DA, socialistii nu pot spune exact unde își vor instala corturile. Solicitări au fost făcute pentru spațiile din fața Președinției, Parlamentului, Ministerului Agriculturii și Serviciului de Informații și Securitate.

Igor Dodon afirmă că deputații socialiști vor sta pe rând cu protestatarii în corturi – câte patru sau cinci deputați pe zi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md