Despre aceasta scrie C-inform.info care citează  o sursă din cadrul unei biserici din Sevastopol, acolo unde au avut loc funeraliile. La înmormântare ar fi venit întreaga familie Ianukovici, dar şi mai multe rude. Un număr mare de bodyguarzi au interzis accesul pe teritoriul cimitirului în timpul ceremoniei.

Precizăm că fiul mai mic al fostului preşedinte ucrainean, Viktor Junior, s-ar fi înecat în lacul Baikal. Acesta s-ar fi aflat într-un microbuz care la un moment dat s-a prăbuşit sub gheaţă.

Potrivit Ministerului de Externe de la Kiev, diplomaţia de la Moscova nu a prezentat o confirmare oficială a acestei informaţii. Totodată, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a refuzat să confirme sau să infirme ştirea despre tragedie.

Singura informaţie oficială a venit din partea Partidului Regiunilor care a publicat un mesaj de condoleanţe familiei Ianukovici.

Precizăm că Viktor Ianukovici a fost dat în căutare de Interpol la cererea Ucrainei, fiind acuzat de deturnare de fonduri, depăşirea atribuţiilor de serviciu, cheltuieli nejustificate din bugetul statului în proporţii deosebit de mari.

Totodată, fostului preşedinte i se încriminează organizarea crimelor în masă în timpul evenimentelor de la Euromaidanul din Kiev.