Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Au cerut Unire la…

[Foto-Reportaj] Au cerut Unire la ședința Guvernelor

Peste 400 de promotori ai unionismului din R. Moldova şi România, membri ai organizaţiei civice „Tinerii Moldovei” şi „Acţiunea 2012” au manifestat marți, 22 septembrie, curent, la „Neptun”, unde a avut loc Şedinţa Guvernelor R. Moldova şi României.

Manifestanţii au înaintat câteva revendicări la adresa Guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti. „Segmentul unionist din R. Moldova devine tot mai mare de la o zi la alta. În acest context, Tinerii Moldovei consideră că şedinţa celor două guverne româneşti nu poate să treacă fără un mesaj răspicat din partea societăţii civile unioniste din R. Moldova. Interconectarea energetică, politică externă şi de apărare unică şi o monedă unică gestionată de BNR, astea sunt revendicările pe care Tinerii Moldovei îşi propune să le aducă pe agenda celor două Guverne” a precizat preşedintele organizaţiei civice „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu.

După 2 ore de manifestări paşnice, protestatarii au rupt cordonul jandarmeriei, acuzându-i de faptul că au minţit în privinţa regiunii prin care urmau să se deplaseze reprezentanţii celor două guverne.

Totodată, manifestanţii au solicitat să fie primită o delegaţie alcătuită din 6 reprezentanţi, pentru ca aceştia să-şi prezinte cerinţele. Prin urmare, delegaţia a fost primită de către ministrul de externe, Bogdan Aurescu şi de către ministrul pentru dialog social, Liviu Marian Pop.

„În cadrul şedinţei s-au discutat revendicările principale şi anume interconectarea energetică, care de altfel şi-a găsit soluţionarea încă în şedinţa Guvernului. Am vorbit şi despre eforturile comune pentru televiziunile româneşti, pentru a obţine accesul pe piaţa TV din Moldova” a conchis liderul „Acţiunii 2012”, George Simion.

Protestatarii nu au primit nicio reacţie din partea premierilor Valeriu Streleţ şi Victor Ponta.

Foto & Text: Sabrina Rebeja