La eveniment au fost prezenţi Ministra Tineretului şi Sportului, Loretta Handrabura şi preşedintele Federaţiei de Polo, Lilian Carp. În discursul său, şefa sportului naţional a remarcat importanţa desfăşurării în ţara noastră a acestui turneu, devenit deja tradiţional, fiind la ediţia cu numărul 13, dedicat fostului antrenor Alexandru Boltramovici, care a educat zeci de sportivi de performanţă în polo.

Loretta Handrabura a remarcat lipsa infrastructurii sportive în domeniu: „Rezultatele dumneavoastră, obligă ca toţi împreună să întreprindem un plan consolidat de a construi la Chişinău Centrul Acvatic, un edificiu necesar, care se regăseşte şi în agenda de priorităţi a Ministerului Tineretului şi Sportului. Infrastructura sportivă este prima etapă de la care trebuie să pornim pentru a pune bazele performanţelor la toate nivelele şi în toate ramurile sportive.”

La competiţie participă şase echipe din trei ţări: Bulgaria, Ucraina şi Moldova (Moldova 1, Moldova 2, Şcoala de Polo 1, Şcoala de Polo 2).