Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

Reprezentanţi ai ANRCETI participă la un seminar regional organizat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor

Doi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) participă, în perioada 23 – 25 septembrie, la un seminar regional pentru ţările CSI organizat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) la Odesa, Ucraina. Tema seminarului vizează chestiuni organizaţionale şi tehnice ale dezvoltării telecomunicaţiilor/tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii (TIC).

La eveniment participă responsabili din cadrul UIT, reprezentanţi ai ministerelor de ramură, autorităţilor de reglementare în domeniul TIC şi ai mediului academic din ţările CSI.

Agenda seminarului cuprinde şase sesiuni de discuţii care vor fi finalizate cu o masă rotundă la care vor fi dezbătute direcţiile cheie ale dezvoltării telecomunicaţiilor/ TIC. În cadrul sesiunilor vor fi prezentate rapoarte despre activităţile UIT în domeniul dezvoltării organizaţionale şi tehnice a sectorului TIC, cele mai bune practici ale unor ţări la acest capitol şi vor fi discutate aspecte legate de rolul statului în dezvoltarea TIC, reglementarea acestui sector în ţările CSI, alte probleme de actualitate ce vizează dezvoltarea sectorului TIC. Reprezentanţii ANRCETI vor expune, în cadrul sesiunilor, o prezentare despre dezvoltarea pieţei autohtone de comunicaţii electronice şi alta - despre practicile de reglementare a sectorului TIC în R. Moldova.

UIT este o instituţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite în domeniul TIC şi principalul forum mondial, în cadrul căruia participanţii la el discută şi ajung la consens în multiple probleme legate de dezvoltarea sectorului TIC. În prezent, UIT întruneşte 193 de ţări şi circa 800 de entităţi din sectorul privat şi mediul academic. R. Moldova este membru cu drepturi depline al UIT din octombrie 1992.

23 septembrie 2015
 

Ultima actualizare: 23/09/2015