Rusia califică „cinism fără limite” decizia Chișinăului de a crea un Muzeu al ocupaţiei sovietice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Federația Rusă se arată îndignată de decizia autorităților de la Chișinău de a crea un Muzeu al ocupației sovietice, anunță ministerul rus de Externe.

Autoritățile ruse califică acțiunea drept un „cinism fără limite”, în condițiile în care decizia este luată anul acesta, când Rusia a sărbătorit 70 de ani de la victoria trupelor sovietice asupra forţelor fasciste.

„Moscova este indignată de decizia ministrului Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, de a crea un muzeu militar al ocupației sovietive. Este o blasfemie adresată eroilor. Este cinism fără limită, în condițiile în care decizia este luată anul acesta, când Rusia a sărbătorit 70 de ani de la victoria trupelor sovietice asupra forţelor fasciste”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Amintim că, un muzeu al ocupaţiei sovietice va fi creat în cadrul Centrului de Cultură şi Istorie Militară al Armatei Naţionale, în scopul educării militaro-patriotice a tinerei generaţii. Prima piesă a muzeului va fi un tanc T-34, demontat recent de autorități.

Ministrul Apărării Anatol Şalaru spune că Muzeul ocupaţiei sovietice este necesar pentru ca tinerii să cunoască adevărul istoric şi consecinţele acestei perioade.

Șalaru a declarat că niciun cetăţean care-şi îndeplineşte serviciul în cadrul Armatei Naţionale nu trebuie să fie educat prin simboluri militare sovietice şi cu o mentalitate de „învins” în faţa ocupanţilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...