La începutul lui august, acesta a fost numit director interimar la CFM. Funcţia de şef la Calea Ferată a devenit vacantă după ce fostul director, Vladimir Cebotari, a fost numit în funcţia de ministru al Justiţiei. Astfel, Iurie Topală a asigurat interimatul funcţiei de şef la CFM.

În urma alegerilor locale din 14 iunie, Iurie Topală a fost ales consilieri municipal în capitală pe lista Partidului Liberal.

Iurie Topală, unul dintre principalii finanţatori ai PL, deţine o companie de construcţii şi administrează mai multe linii de microbuz din capitală. Acesta a fost implicat în mai multe scandaluri în legătură cu activitatea sa. Anterior, socialistul Igor Dodon a declarat că la Primăria Chişinău a fost creată, prin intermediul firmei lui Iurie Topală, o schemă frauduloasă de vindere a rutelor de transport public. Totodată, consilierul municipal Victor Gurău l-a acuzat pe Topală că urmăreşte preluarea controlului asupra Parcului Urban de Autobuze.

Totodată, acesta se află în spatele construcţiei stadionului de baseball de lângă Circ. După ce a tot declarat că nu are nicio legătură cu lotul de 2,4 hectare, consilierul a recunoscut, într-un final, că este partener în afacere, după ce jurnaliştii de la Ziarul de Gardă i-au prezentat documentele care confirmă acest lucru. De menţionat că în 2002, lotul de 2,4 hectare, evaluat de Cadastru la un milion de dolari, a fost transmis Asociaţiei Obşteşti „Liga de baseball şi softball pentru copii” prin decizia semnată personal de Serafim Urechean, pe atunci primarul capitalei.