Naţionala de rugby a României are un start de foc la Cupa Mondială. Stejarii dau piept cu finalista ultimei ediţii, Franţa, pe care au învins-o de opt ori în 51 de întâlniri. Lynn Howells va miza pe cea mai experimentata echipa a României din istoria competiţiei, atât din punct de vedere al numărului de selecţii, cât şi al vârstei medii.

“În orice competiţie, cel mai important meci este primul. Trebuie să ai cea mai bună prestaţie în primul meci.”, a spus Lynn Howells. L-a competat Valentin Calafeteanu: “Este important cum plecăm, ce start avem. Într-adevăr, dacă la sfârşitul meciului vom spune că am dat totul pe teren, asta cred că va fi cel mai important, iar dacă la sfârşit şi rezultatul ne va ajuta, ar fi extraordinar.”

Adversarii tricolorilor au început cu dreptul meciurile din grupa D: au învins Italia, cu 32-10. Totusi, împotriva României, francezii au anunţat că vor face 13 schimbări în echipa de start. Căpitanul Mihai Macovei a dezvăluit care este atuul Stejarilor:“Suntem un grup foarte unit. Ce am făcut în ultimele trei luni, am devenit un grup foarte omogen, un grup care îşi doreşte să facă performanţă în această competiţie.”