Sechestrul pus de anchetatori pe conturile Lukoil era iniţial de 200 de milioane de euro, pentru ca ulterior să găsească noi probe şi să pună un sechestru de 2 miliarde de euro pe conturile Lukoil România şi Lukoil Olanda, informează digi24.ro.

Reprezentanţii ruşilor au contestat măsura în instanţă, iar judecătorii au decis că adevărul se află undeva la mijloc şi au decis ca sub sechestru să mai rămână 1,1 miliarde de euro.

Procurii de la Curtea de Apel Ploieşti spun că schema fraudării Petrotel Lukoil şi a bugetului românesc de stat cuprinde societăţi din corporaţia internaţională Lukoil, firme moldoveneşti şi societăţi cu sedii în paradisuri fiscale.

Amintim că în octombrie 2014, procurorii au făcut percheziţii la sediile mai multor companii aparţinând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploieşti, iar directorul general al SC Petrotel-Lukoil SA Ploieşti, Andrei Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Lukoil este al treilea mare jucător pe piaţa carburanţilor din România. Are peste 300 de benzinării şi aduce câştiguri de peste 700 de milioane de euro pe an.