08:18:47 19.04.2024
Stiri

Ion Suruceanu și-a aprins paie în cap, după ce a cântat la nunta lui Șevciuk: „Nu a avut niciodată coloană vertebrală și demnitate națională!”

Monden 22.09.2015 12:42 Vizualizări6941 Autor: Galina Munteanu
Ion Suruceanu și-a aprins paie în cap, după ce a cântat la nunta lui Șevciuk: „Nu a avut niciodată coloană vertebrală și demnitate națională!”


Interpretul Ricky Ardezianu tună și fulgeră, după ce Ion Suruceanu a cântat la nunta liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, cu așa-zisul ex-ministru de externe transnistrean, Nina Ștanski. Petrecerea a avut loc la vila lui Șevciuk de la Stroiești, localitatea de baștină a acestuia.

„Este o insultă adusă populației din R. Moldova, să te lauzi fără de nicio remușcare că i-ai cântat separatistului Șevciuk la nuntă, de parca i-ai fi cântat lui Obama sau Băsescu, scuzați, Iohannis. Artist al Poporului din 1990 și decorat cu „Ordinul Republicii” în 2004, mai avea și o tinichea dată de Smirnov pentru slugire republicii separatiste moldovenești”, a scris Ardezianu pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Potrivit acestuia, Ion Suruceanu a afirmat că nu este deranjat să cânte pentru liderul unei regiuni separate din R. Moldova și care s-a autoproclamat republică. „De fapt, Suruceanu nu a avut niciodată coloană vertebrală și demnitate națională! Nu știu ce facea ăsta în timpul războiului de pe Nistru, când mureau oameni, când combatanții noștri aveau nevoie stringentă de susținerea morală a noastră, a artiștilor, când subsemnatul alături de Vieru, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Gh. Ghimpu, Adrian Păunescu și alții dădeam concerte sub șuieratul gloanțelor în fața luptătorilor noștri direct pe pozițiile de luptă? Probabil, cânta „Nezabudka” la Moscova. Trebuie să fii mare ticalos să sfidezi memoria celor căzuți pe câmpul de luptă în Transnistria, să scuipi în sufletele ostașilor, întorși de pe Nistru schilodiți în cărucioare, în sufletele părinților acestora, văduvelor și copiilor lor! Trebuie să fii mare nesimțit să aduci omagii bandiților, care au împușcat în noi! Pentru ce Voronin i-o mai fi dat „Ordinul Republicii”? Probabil, pentru că l-a ajuns pe comunist la Karlovy Vary, unde mersese ăsta să se odihnească, spre a-i intra în grațiile acestuia prin a juca biliard cu dânsul când se „aghezmuia” sau a-i cânta „Malinka-kalinka”! Rușine, domnule artist al poporului!!! (Nu știu al carui popor!)”, a mai scris Ricky Ardezianu.

Pe de altă parte, Ion Suruceanu susține că nu i-a cântat lui Șevciuk, dar poporului de acolo. „Cânt în stânga Nistrului din 1992 și până în prezent. Nu m-am dus acolo să-i cânt liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, dar oamenilor de acolo, pentru că mi-s dragi sufletului. Nu m-am dus să fac politică, din contra, am dus un mesaj de apropiere a populației de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceasta este părerea lui Ricky și, dacă el crede că eu i-am cântat lui Șevciuk, atunci lasă el să-i cânte lui Chirtoacă (Dorin Chrtoacă, primarul municipiului Chișinău – n.r.)”, a spus Ion Suruceanu pentru Ziarul NAȚIONAL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md