Stoltenberg, în Ucraina: NATO există pentru ca oamenii să se simtă în siguranță

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Exercițiile militare pe care NATO le desfășoară împreună cu Ucraina reprezintă o posibilitate de a învăța împreună să salvăm vieți omenești, a declarat luni secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în deschiderea exercițiilor „Ucraina-2015” de pe poligonul Iavorovsk, regiunea Liov, informează agenția de presă Unian.

„NATO există pentru ca oamenii să se simtă în siguranță. Iar acest lucru se referă la lichidarea consecințelor catastrofelor. De fiecare dată, reprezentanți ai multor țări se reunesc pentru a învăța împreună nu cum să lupte, ci cum să acționeze împreună în fața unei catastrofe, cum să salveze vieți omenești”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a precizat că exercițiile din Ucraina nu sunt unele militare, ci constituie „o posibilitate pentru cei din țările membre ale Alianței și țările partenere care trebuie să reacționeze primii la pericole, să lucreze împreună”.

Jens Stoltenberg a amintit că NATO desfășoară astfel de exerciții deja de 15 ani. „Din păcate, această țară știe ce înseamnă o catastrofă. Ucraina și partenerii săi trebuie să fie gata și capabili să reacționeze”, a spus secretarul general al NATO.

Potrivit Unian, la deschiderea exercițiilor internaționale din Ucraina au fost prezente echipe din 30 de țări, cele mai numeroase fiind din România, Polonia, Austria și SUA, în total fiind prezenți peste 300 de participanți.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va încerca în această primă vizită a sa la Kiev să aibă o abordare echilibrată, oferind noi asigurări Ucrainei referitoare la sprijinul Occidentului, dar fără a se plasa pe poziții antagoniste cu Moscova, potrivit Reuters.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...