Chestionat de postul public spaniol de televiziune TVE, în noaptea de duminică spre de luni, Tebas a explicat că legislaţia în vigoare în Spania nu permite pentru moment cluburilor provenind din state străine să evolueze în La Liga, cu excepţia echipelor din principatul Andorra.

"Legea sportului este foarte clară: singurele competitoare non-spaniole care pot juca în campionatul spaniol sunt cluburile andorrane", a precizat Javier Tebas, reafirmând o poziţie deja exprimată în ultimele luni.

"Dacă nu vor exista negocieri bilaterale, este imposibil ca (echipele catalane) să poată juca în Ligă. Va fi o ligă fără echipe catalane, însă nu doar la fotbal, ci şi în Liga ACB (baschet) şi Liga Asobal (handbal)", a adăugat preşedintele Ligii spaniole de fotbal.

Pe lângă FC Barcelona, club polisportiv, ale cărui reprezentante participă la campionatele spaniole de fotbal, baschet, handbal sau futsal, există numeroase alte cluburi catalane care evoluează în aceste competiţii, printre acestea figurând echipele de fotbal Espanyol Barcelona (prima divizie), Girona, Llagostera sau Gimnastic Tarragona (divizia a 2-a).