Anunţul privind depunerea moţiunii a fost făcut de către liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, notează Mediafax.

Nicolăescu a spus că moţiunea a fost semnată de 180 de parlamentari - 119 deputaţi, dintre care 112 PNL, şase neafiliaţi şi unul de la Grupul Democrat şi Popular şi 61 de senatori, dintre care 58 de la PNL şi trei neafiliaţi.

În textul moţiunii se notează: „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. Mai mult, semnatarii spun că „un premier trimis în judecată compromite o naţiune întreagă”, afirmând că „în orice altă ţară din UE premierul şi-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni de zile”.

„Îşi permite România să fie reprezentată la nivel de prim-ministru de un inculpat trimis în judecată? Cetăţeni, politicieni, ne mai permitem să tolerăm minciuna, corupţia şi impostura actualului prim-ministru? Sunt întrebări la care trebuie să răspundem acum! Cei mai mulţi concetăţeni au făcut-o deja, au semnat pentru demiterea lui Victor Ponta, în sondajele de opinie îşi exprimă nemulţumirea faţă de un asemenea premier, după ce l-au respins la prezidenţiale. Partidul Naţional Liberal a decis să depună, de îndată, această moţiune de cenzură împotriva Guvernului pentru că situaţia actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o naţiune întreagă. În orice altă ţară din UE premierul şi-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni de zile”, se mai scrie în textul moţiunii de cenzură.

De asemenea, în textul moţiunii, PNL îl acuză pe Liviu Dragnea că prin menţinerea lui Victor Ponta, presedintele executiv al PSD, la guvernare vinde iluzii românilor.

Amintim că, săptămâna trecută, premierul român Victor Ponta a fost trimis în judecată.