Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Sergiu Voloc: „Voi contesta decizia…

Sergiu Voloc: „Voi contesta decizia la Curtea Supremă”

Curtea de Apel Chișinău menține decizia de condamnare la patru ani de închisoare cu suspendare a actorului Sergiu Voloc. Sentința pronunțată în acestă după-amiază va fi contestată de către actor la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, pe numele actorului a fost deschis un dosar penal după ce în 7 martie 2013, Voloc a lovit cu pumnul în mai multe uși ale sediului Curții Supreme de Justiție. Actorul își justifica acțiunile prin faptul că judecătorii nu-și onorau obligațiunile de serviciu în timpul orelor de muncă, aceștia fiind surprinși că sărbătoreau.
La rândul lor, magistrații contestă afirmațiile și declară că Sergiu Voloc ar fi pătruns ilegal în spaţiile instanţei restricţionate pentru accesul publicului. Ulterior, acesta ar fi înjurat angajații, fiind revoltat de decizia judecătorilor privind condamnarea sa.

Societatea civilă a organizat mai multe acte de proteste prin care a dezaprobat condamnarea lui Sergiu Voloc de către Judecătoria sectorului Râșcani. Mai mult, fostul judecător moldovean la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, Stanislav Pavlovschi, a calificat decizia drept una rușinoasă pentru justiția R. Moldova.

Menționăm că actorul Sergiu Voloc a fost nominalizat la Premiul Gopo 2014 pentru „cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul său din filmul „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski. Sergiu Voloc a devenit cunoscut publicului și prin filmele: „Plictis și inspirație”, „Când se stinge lumina”, „Sașa, Grișa și Ion”, premiate la festivalurile din România, Germania și Olanda.