Valeriu Streleţ despre demisia lui Dorin Drăguţanu: Aceasta ar putea afecta negocierile cu FMI

„Este o decizie responsabila si curajoasă, iar prin aceasta îşi asumă responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat în sectorul bancar”. Astfel, a calificat premierul Valeriu Streleţ anunţul guvernatorului BNM Dorin Drăguţanu de a demisiona din funcţie. Totodată, şeful Executivului a precizat că decizia guvernatorului ar putea cumva afecta procesul de negocieri cu FMI, dar că echipa guvernamentală este pregătită pentru aceste negocieri.

”Toată responsabilitatea în continuare rămâne pe seama domniei sale și sper să-și facă datoria cu dedicație. Desigur că momentul când a fost făcută această declarație ridică anumite semne de întrebare, deoarece suntem în ajunul vizitei FMI”, a declarat Valeriu Streleț.

Șeful Executivului a menționat că a avut discuții cu reprezentanții locali ai FMI cărora le-a explicat că în pofida anunțului lui Drăguțanu, acesta este în continuare guvernatorul BNM şi nu crează funcția de interimat, prin urmare misiunea acestuia încă nu a luat sfârșit. “Momentul când a fost făcută această declarație ridică anumite semne de întrebare. Suntem în ajunul vizitei FMI. Această demisie ar putea cumva afecta procesul de negocieri cu FMI, dar echipa guvernamentală este pregătită pentru aceste negocieri”, a menționat Streleț.

Cât prveşte presiunile politice invocate de Dorin Drăguţanu, Valeriu Streleţ a declarat că acestea nu îşi au argumentarea.

„Cred că domnul Drăguțanu nu suportă o anumită critică. Față de BNM există întrebări și e firesc să fie așa, odată ce în sistem au fost înregistrate asemenea probleme. Avem dreptul moral să ne întrebăm ce se întâmplă. Guvernul este interesat într-un curs stabil este un lucru normal”, a precizat Streleț. În context. Streleţ spune că este gata să facă publică corespondenţa din ultimele săptîmâni dintre Guvern şi BNM.

Moldova.ORG reaminteşte că astăzi guvernatorul BNM, Dorin Drăguțan alături de viceguvernatorul Marin Moloșag au anunțat că își dau demisia. Aceștia vor rămâne în funcție până ce Parlamentul va aproba cererile acestora.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.