Totodată, protestatarii vor continua să meargă mâine dimineaţă la Reşedinţa de Stat pentru a cere demisia preşedintelui Nicolae Timofti.

Reprezentanţii Consiliului Marii Adunări Naţionale au anunţat astăzi că nu vor mai accepta discuţii cu guvernanţii în lipsa presei. Asta după ce la întâlnirea protestatarilor cu preşedintele Nicolae Timofti, la care a fost interzisă presa, ulterior reprezentanţii Preşedinţiei au făcut declaraţii eronate.

„Au fost rupte din context mesajele noastre. Au fost folosite diferite manipulări pentru a arunca umbră asupra revendicărilor votate de 100 de mii de oameni. Nu avem dreptul moral de a schimba aceste revendicări inclusiv cea de demitere a preşedintelui. Preşedinţia a folosit tehnici de manipulare. Unde nu va fi acceptată presa independentă nu vom discuta cu nimeni. Solicităm de la Preşedinţie stenograma şi filmul acestei întâlniri pentru a arăta întrunirea cu preşedintele”, a declarat Reprezentanţii Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Totodată, reprezentanţii protestatarilor au cerut o întrevedere cu misiunea Fondului Monetar Internaţional, care urmează să vină mâine la Chişinău pentru a discuta despre un nou acord de finanţare pentru Republica Moldova.

„Am solicitat o întrevedere cu scopul de a informa instituţia despre crimele guvernării. Unicele instituţii care mai pot salva Moldova de la colaps sunt organismele internaţionale şi partenerii de dezvoltare, care trebuie să schimbe regulile de finanţare a ţării noastre în funcţie de rezultatele implementării reformelor”, a declarat Valentin Dolganiuc.

Între timp, oameni din mai multe raioane ale ţării se solidarizează cu Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”.

„Mesajul nostru este transmis în întreaga ţară. Oamenii nu au posibilitatea să vină aici, dar mesajul este susţinut de cetăţeni. Duminică vom merge la Făleşti, Şoldăneşti, Nisporeni şi alte raioane. Ieri au avut loc acţiuni la Soroca, Teleneşti. Avem mesaje de susţinere de la Ungheni, Orhei, Cimişlia, Ialoveni. Cu Platforma DA se solidarizează întreaga ţară”, a menţionat Chiril Moţpan.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.