Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău este așteptată misiunea FMI, cu care guvernul Streleț va începe negocieri privind un nou acord de creditare. De reușita acestor negocieri, ce încep marți, depinde dacă alți parteneri externi vor relua finanțarea unor proiecte în Republica Moldova.

La început de săptămînă, la Cosntanța va avea loc, marți, ședința comună a guvernelor din Republica Moldova și România.

La București începe procesul intentat premierului român Victor Ponta.

Partidul Național Liberal de opoziție este așteptat să depună o moțiune de cenzura impotriva guvernului Ponta. În ziua votului, liberalii vor organiza un miting de protest.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, își începe prima vizită de două zile în Ucraina. Stoltenberg se va afla la Lvov și Kiev pentru discuții cu președintele Petro Poroșenko, premierul Arseni Iațeniuk și președintele Parlamentului. Stoltenberg va participa și la o ședință a Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei. Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin declara săptămâna trecută că vor fi semnate o serie de documente „strategice” care vor permite, între altele, Alianței Nord-Atlantice să deschidă un birou la Kiev.

În regiunea Lvov, încep manevrele NATO-Ucraina, care vor dura până pe 25 septembrie. Stoltenberg va fi prezent la ceremonia de lansarea a manevrelor comune, care se bazează pe „scenariul unui dezastru tehnologic total, care afectează infrastructura și populația civilă”, au precizat surse NATO.

Armenia marchează Ziua Independenței.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG