(FOTO şi VIDEO) 15 animale pe care unii oameni le mănâncă de vii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Specialiştii ne recomandă, dar totodată şi cei mai mulți dintre noi preferăm alimente proaspete, însă cât de departe putem merge cu această cerință? În anumite culturi, mâncărurile cele mai apreciate sunt cele în care ingredientele folosite la prepararea rețetelor nu sunt gătite sau sunt doar parțial preparate, astfel încât animalele mâncate sunt încă vii.

În cele ce urmează, vă vom prezenta mai multe exemple din culturi diferite, unde oamenii preferă să mănânce animalele, chiar dacă acestea încă se mai mişcă în gură. Pentru unii sunt delicatese, pentru alţii, probabil nu. Cert este că aceste practici aduc mari nemulţumiri organizaţiilor pentru protecţia animalelor.

1. Caracatiță
În Coreea poartă numele de „sannakji” – o rețetă exotică în care o caracatiță vie este tăiată în bucăți mici sau servită întreagă. Cunoscătorii adoră această delicatesă tocmai pentru faptul că în timp ce este mâncată, caracatița încă se zbate și chiar încearcă să evadeze din gura gurmandului. Începătorii sunt sfătuiți să mestece bine bucățile de carne pentru a evita înecarea.
Sannakji

2. Sashimi din broască
Dacă alegeţi această specia¬litate japoneză, bucătarul va tăia o broască în faţa dumneavoastră şi vă va servi inima care încă pulsează. Sashimi este o delicatesă din fructe proaspete de mare tăiate felii, deci restul felului de mâncare va consta în carne de broască, rece şi negătită.
Sashimi_di_rana

3. Ikizukuri
În Japonia, peștele preparat pentru sashimi în timp ce este încă viu poartă numele de „ikuzukuri”. Peștele este tăiat file fără a fi însă ucis și este servit în timp ce inima încă îi bate și se zbate. Uneori, peștele este pus înapoi într-un acvariu pentru a înota puțin și a-și reveni, doar pentru a fi ciopârțit încă o dată.
Ikizukuri

4. Ying Yang Yu
O altă rețetă populară în China poartă numele de „peștele yin yang”, iar peștele este fript rapid, însă nu întreg: capul este ținut deasupra. Când este servit, capul peștelui este încă proaspăt și… încă mișcă, în timp ce restul este fript. Procedeul constă în prepararea în timp ce peştele încă se mişcă și este cunoscut că acesta poate supraviețui până la 30 minute după preparare. În acest fel, organele interne nu sunt deteriorate.
Ying_Yang_Yu

5. Stridiile
Stridiile sunt unul din cele mai vechi afrodiziace şi cele mai gustoase alimente. Probabil, unora din amatorii acestor delicatese le vor părea straniu să le mănânce de vii. Totuşi, mulţi dintre gurmanzi recomandă să fie mâncate cât încă sunt în viaţă, deoarece aşa sunt mult mai gustoase, iar multe dintre proprietăţile lor se distrug, dacă acestea sunt gătite.
ostriche

6. Salata de furnici
Mâncând acest tip de mâncare, cu siguranţă nu veţi avea nici un motiv să vă plângeţi bucătarilor că aţi găsit insecte în farfurie. Însă, pentru a te bucura de aceste „delicii”, va trebui să scoţi din buzunar nu mai puţin de 250 de euro pentru o porţie şi le vei putea savura, doar dacă te vei deplasa la Copenhaga, Danemarca.
Ant_Salad

7. Supă de liliac
În China şi Thailanda, se mănâncă supă de liliac. Zburătoarele sunt fierte în lapte de nucă de cocos, cu legume şi condimente foarte picante. Liliacul este băgat în cratiţă de viu, iar capul este considerat cea mai gustoasă componentă a supei. Acest tip de mâncare poate fi şi foarte periculos, deoarece paraziţii pe care-i au liliecii din abundenţă, pot trece cu uşurinţă la om.
pipistrello

8. Supă din cuib de rândunică
Chinezii prepară supe nu doar din păsări ciudate, ci şi din cuibul lor. Supa din cuib de pasăre, supranumită şi „caviarul estului“, se obţine din locuinţa unei anumite specii de rândunică, care îşi construieşte cuibul cu multă salivă proprie. Rezultă o supă gelatinoasă, cu gust deosebit şi foarte scumpă, deoarece cuiburile se recoltează greu, numai din peşteri.
Supa cuib de randunica-900x900

9. Homarul
De obicei, homarul este scufundat de viu în apă clocotită şi apoi servit. Însă, după ce într-un restaurant din New-York s-a dovedit că şi un homar poate simţi durerea, s-a hotărât ca acesta să fie servit crud şi viu clienţilor direct pe masă.aragosta
10. Creveți beţi

Un mod popular de a prepara creveții poartă numele de „creveți beți”. Această rețetă populară în China presupune ca fructele de mare să fie îmbătate într-o băutură alcoolică ce le îmbată. Creveții amețiți sunt apoi mâncați deși sunt încă vii.
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

11. Casu Marzu
Caşul marzu (cunoscut și sub numele de casu modde, casu cundhídu, sau în italiană formaggio marcio) este un cașcaval din regiunea Sardinia, Italia, deosebit prin faptul că este infestat de larve vii de insecte. Casu marzu înseamnă „brânză putrezită“ în sardă.
Derivat din Pecorino Sardo, casu marzu trece dincolo de stadiul tipic de fermentare, unii considerându-l în stare de descompunere. Fermentarea este produsă de acțiunea digestivă a larvelor muștelor de cașcaval, Piophila casei. Larvele sunt introduse în mod deliberat în cașcaval, inducând un nivel avansat de fermentare și descompunere a grăsimilor din cașcaval. Consistența este moale, cu puțin lichid (numit lagrima, de la lacrimă în Sardă) curgând în afară. Larvele apar ca viermi albi, transparenți, de aproximativ 8 mm. Daca sunt agitate, larvele pot sări până la 15 cm, de unde recomandarea de a purta ochelari de protecție pentru consumatori. Unii curăță cașcavalul de larve înainte de consum, alții nu.
casu_marzu

12. Arici de mare
Aricii de mare nu par extrem de delicioși dat fiind că sunt acoperiți în țepi negri, dar sunt considerați o delicatesă în mai multe colțuri ale lumii. Deși în general sunt folosiți pentru prepararea unor rețete de sushi, unele persoane preferă să îi mănânce vii, imediat ce sunt scoși din cochilie.
ricci_di_mare

13. Omizi
În multe părți ale lumii, omida este considerată o delicatesă. Și una dintre cele mai faimoase este Caterpillar din Australia. Acest fel de mâncare este preferat de aborigeni. Omizile nu lipsesc din alimentaţia lor zilnică, deoarece aceste creaturi se găsesc din abundenţă în deșert.
bruco

14. Baalut sau oul cu picioare
Baalut este poate cel mai respingător fel de mâncare şi extrem de controversat, apărătorii drepturilor animalelor protestând faţă de modul inuman în care sunt trataţi bieţii pui de raţă. Însă, în Filipine şi Cambogia, baalut sau „ou cu picioare“, găseşti la orice colţ de stradă, unde se vinde din găleţi de nisip. Se ia un ou de raţă fecundat, cu puiul deja format şi se îngroapă în pământ câteva săptămâni. În altă variantă, se fierbe în vin. Gustul unic este dat de oasele crocante.
balut

15. Ouăle clocite
Ouăle clocite sau învechite de raţă sau de găină sunt consumate de chinezi după ce sunt scufundate într-o soluţie salină (15 zile vara sau 20 zile iarna). Nu este nevoie de fierbere. Pentru a afla dacă ouăle s-au făcut, se testează sunetul cojii de ou. Cu cât camera de aer este mai mare, cu atât ouăle sunt mai bune de mâncat. Conţinutul trebuie să aibă culoarea gri-verzui translucid şi de o textură gelatinoasă. Aceste ouă, cunoscute sub denumirea de ouă milenare, sunt servite cu orez, la care se adaugă brânză tofu sau carne de porc, ceapă verde şi ghimbir.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...