Papa Francisc a fost primit de preşedintele Cubei, Raul Castro, la Aeroportul Internaţional Jose Marti din Havana. Autoproclamat un mare admirator al suveranului pontif, liderul cubanez îl va însoţi pe Papa Francisc în Piaţa Revoluţiei, unde acesta se va întâlni cu credincioşii, scrie rfi.ro.

„De câteva luni asistăm la un eveniment care ne umple inimile de speranţă. Normalizarea relaţiilor între două state după ani de tensiuni. Îi îndemn pe liderii politici să continue pe acest drum. Ei sunt investiţi cu o misiune extraordinară în numele păcii şi al bunăstării popoarelor lor”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a salutat relaţia tot mai bună dintre Guvernul cubanez şi Biserica Romano-Catolică. Astăzi, acesta are programată o întâlnire şi cu fostul preşedinte Fidel Castro. Papa Francisc a sosit ieri în Cuba pentru o vizită de patru zile.

Este al treilea suveran care vizitează această ţară  comunistă după Ioan Paul al II-lea în 1998 şi Benedict al XVI-lea în 2012. Este prima etapă dintr-un turneu istoric de nouă zile, în timpul căruia va merge şi în Statele Unite ale Americii.