13:27:52 25.04.2024
Stiri

Șase lucruri interesante despre ridichi

Economie 20.09.2015 13:01 Vizualizări2944 Autor: Ziarul National


Șase lucruri interesante despre ridichi sursa: google.ro

Ridichea era un aliment important pentru europeni înainte de apariţia cartofului. O ridiche poate ajunge să cântărească mai mult de 1 kg, însă se recoltează când este mică pentru că este mai gustoasă. Mărimea unei ridichi depinde de specia din care provine, dar şi de timpul cât este lăsată să crească. Iată şi alte lucruri neştiute despre ridichi:

- Ridichile au fost menţionate prima dată într-o reţetă chinezească din secolul XI înaintea erei noastre.

- Cea mai mare ridiche din lume, deţinătoare a recordului Guinness, cântăreşte peste 31 kg.

- În fiecare an, pe 23 decembrie, în Oaxaca – Mexic are loc un festival denumit „Noaptea ridichilor”. Meşteri locali sculptează în ridichi portrete, scene religioase, peisaje sau evenimente din trecut, iar la miezul nopţii se anunţă sculptura care a câştigat marele premiu.

- Compoziţia ridichilor roz diferă de cea a ridichilor negre. Ambele conţin vitaminele B şi C și o substanţă sulfurată care facilitează digestia, însă ridichile roz conţin în plus vitamina P, iod şi magneziu.

- 100 g de ridichi conţin peste 20 mg de vitamina C, adică aproape 30% din cantitatea recomandată adulţilor în fiecare zi.

- Cele mai multe dintre gospodine aruncă de obicei frunzele ridichilor. Însă acestea au un conţinut ridicat de vitamine B şi C şi se pot consuma fără niciun fel de probleme, împreună cu rădăcinile, în salate şi supe.

Beneficiile ridichilor

Beneficiile ridichilor negre ne sunt cunoscute tuturor (cel mai popular remediu în cazul tusei – suc de ridiche cu miere), însă mai puţini sunt cei care ştiu despre proprietăţile remarcabile ale ridichilor Daikon.

Ridichea albă japoneză este bogată în vitaminele C şi B, vitamine răspunzătoare pentru efectele lor sedative şi antiinflamatoare. Aceste ridichi speciale sunt totodată o sursă excelentă de potasiu, calciu, cupru, sulf, fosfor şi fibre, având în schimb puţine calorii şi fiind practic lipsite de grăsimi şi colesterol.

Sucul de ridiche albă japoneză poate fi folosit drept remediu în tulburările digestive, care este considerat şi un bun protector hepatic, facilitând formarea bilei de către ficat şi eliberarea acesteia din vezica biliară în timpul digestiei grăsimilor. Tradus în limbaj „nutriţionist”, Daikon nu îngraşă şi este sănătos!


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md