Liderii DA spun că nu au renunțat la demisia lui Timofti, președinția îi contrazice

Liderii Platformei DA precizează că nu au renunțat la demisia Președintelui Nicolae Timofti, președinția îi contrazice.

Liderii Platformei DA care desfășoară proteste în Piața Marii Adunări Naționale au reiterat, sâmbătă, 19 septembrie, că nu au renunțat la demisia Președintelui Nicolae Timofti. Unul dintre liderii Platformei, Vasile Năstase, a declarat în cadrul unei conferințe de presă în PMAN, că este falsă informația difuzată vineri de unele mass-media după întrevederea cu Nicolae Timofti precum că protestatarii s-ar fi dezis de cerința de a cere demisia șefului statului. El a menționat că toate revendicările enunțate în cadrul protestelor din 6 septembrie rămân în vigoare.

Vineri, consilierul prezidențial Vlad Țurcanu a afirmat după întrevederea amintită că „Platforma DA nu mai insistă asupra demisiei președintelui Timofti”. Drept confirmare, Serviciul de presă al Președinției a postat pe pagina web a instituției fragmente video de la întâlnirea președintelui Nicolae Timofti cu liderii platformei DA.

De asemenea, pe site este prezentată descifrarea afirmațiilor făcute în cadrul întrevederii cu șeful statului de către reprezentanții protestatarilor Andrei Năstase și Victor Leancă.

Nicolae Timofti:Să mă duc în demisie?

Andrei Năstase:Nu, Nu. Ieșiți din captivitate. Ieșiți din captivitatea la niște bandiți domn’ președinte. Sunt prea mici pentru dumneavoastră, înțelegeți?

Victor Leancă: Dar vreau să vă spun din tot sufletul: toți absolut, începând de la academicieni, profesori, ș.a.m.d. intră în componența Consiliului, în componența prezidiumului ș.a.m.d.. Stăm de vorbă și, iată, toți îs pentru revendicările Platformei DA, pe care domnul Năstase le-a citit. Mai mult altceva nimic. Nu am cerut și nu am dorit și nu dorim să fie demis președintele ș.a.m.d…Nu vreau să intru în detalii, dar să luați o atitudine serioasă față de această categorie de oameni.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.