Actualitate

Socor: Protestul din PMAN pierde din intensitate din cauza liderilor Platformei DA

„Se vede cu ochiul liber că mişcarea din PMAN se dezumflă. Este în cădere numerică. Declaraţiile liderilor DA privind amploarea nu au suport. Liderii Platformei nu au reuşit să elaboreze un program politic convingător. Unii dintre ei vor doar să facă uz de această mişcare de protest pentru a ajunge la o masă cu cei de la putere. Observăm că la tribună rămân aceiaşi lideri. Nu am observat să adere personalităţi proeminente. Am observat că şi reprezentanţii misiunilor diplomatice din Chişinău au un comportament rezervat faţă de acest protest. Cred că dacă protestul se dezumflă, cei din Platforma DA trebuie să se gândească cum să părăsească onorabil PMAN”, a declarat Socor.

Analistul s-a arătat sceptic faţă de revendicarea protestatarilor ce ţine de alegerile anticipate. „Chiar dacă mişcarea va reuşi să obţină alegeri anticipate pentru primăvara viitoare, va avea prea puţin timp pentru a se constitui şi a se impune ca formaţiune politică. Nici nu avem un guvern al încrederii populare. Iar dacă cei din platformă chiar vor reuşi să câştige un număr anumit de mandate, vor trebui să se aşeze la masa de negocieri şi să intre în alianţă cu unii din cei din actuala guvernare”, a declarat Victor Socor.

Analistul a recomandat unor lideri din Platforma DA să renunţe la „limbajul incendiar”. „Ştim cu toţii că în Republica Moldova corupţia este înfiorătoare. Însă dacă cei din Platformă vor să se constituie ca o formaţiune politică serioasă şi credibilă, trebuie să renunţe la etichetările de criminal, hoţ, etc.ˮ, a spus Socor.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *