Valeriu Zgonea a vorbit şi despre experienţa României care, în doar câţiva ani, a reuşit să realizeze schimbări majore în ceea ce priveşte consolidarea statului de drept. Oficialul a mai precizat că succesul în implementarea reformelor depinde, în mare măsură, de voinţa politică.

Combaterea corupţiei este esenţială şi pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil investiţiilor, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României.  Totodată, oficialul român a ţinut să precizeze că politicienii trebuie să fie în slujba cetăţenilor, iar dialogul este singurul instrument viabil într-un stat care se pretinde a fi democratic. 

Valeriu Zgonea a venit în Republica Moldova pentru a semna un Memorandum de înţelegere între Parlamentul Republicii Moldova şi Camera Deputaţilor a Parlamentului României. Potrivit documentului, Legislativul va beneficia de consultanţă, expertiză şi sprijin politic pentru implementarea Acordului de Asociere şi apropierea de Uniunea Europeană. Tot astăzi, Valeriu Zgonea s-a întâlnit cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Valeriu Streleţ şi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.