Renato Usatâi: Pentru întâlnirea cu oficiali americani, Filat a plătit cu banii BEM. PLDM: Usatâi minte

Liderul Partidului Nostru Renato Usatâi a declarat astăzi că deţine noi dovezi care ar demonstra că liderul PLDM, Vlad Filat, şi-ar fi plătit serviciile de PR din bani furaţi de la Banca de Economii. Potrivit acestuia, anume cu banii de la BEM, Vlad Filat și-ar fi angajat şi doi consilieri străini, pe americanca Molly Kathleen Mc Kew și britanicul Adrian McMenamin.

Pe de altă parte, PLDM califică declaraţia lui Renato Usatâi drept „calomnioasă” şi îl acuză pe acesta de „trucarea informațiilor”.

„Nu este un secret faptul că Filat este extrem de preocupat de imaginea şi reputaţia sa, dispus să cheltuiască bani pentru purificarea acesteia. Pentru asta, Vlad Filat a angajat doi consultanţi străini: americanul Mc Kew Molly Kathleen şi britanicul Adrian McMenamin”, a declarat astăzi Renato Usatâi iniţial într-o postare pe pagina sa de facebook, iar apoi într-un mesaj video..

Asrfel, președintele Partidului Nostru a făcut publice contracte care, potrivit lui, prevăd oferirea serviciilor pentru PLDM și Vlad Filat. Unul dintre acesta este semnat de Mc Kew Molly Kathleen și Directorul General, SC Kapital Invest Company SA. Contractul prevede un onorariu de 20.000 dolari, iar un alt contract este semnat chiar de Molly Mc Kew și Vlad Filat. Acesta prevede o sumă de 20.000 dolari.

De asemenea, poliricianul a menţionat că, potrivit contractului, semnat între Filat şi Molly Kathleen, compania ei de consultanţă pregătea vizita lui Filat în SUA, şi anume a organizat întrevederi cu politicieni americani şi jurnalişti de la cele mai importante mass-media din SUA. “Aşadar, pe banii deponenţilor BEM, cu care au fost achitate serviciile acestor consultanţi se organizau întâlniri oficiale, dar cel mai cinic este faptul că în această listă figurează nume mari precum Victoria Nuland şi John McCain!”, a declarat Usatâi.

Usatâi a precizat că documetne pot fi găsite site-ul Autorității Actului de înregistrare pentru Agenții Străini, subordonat Ministerului Justiției din SUA – www.fara.gov , unde cetățenii americani care oferă servicii pentru străini sunt obligați să raporteze informația. Documentele prezentate de Renato Usatâi le puteţi vedea AICI.

După dezvăluirea lui Renato Usatâi, PLDM a postat pe pagina sa de facebook o declaraţie:

„În legătură cu afirmațiile mincinoase făcute la adresa Partidului Liberal Democrat din Moldova, declarăm următoarele: Toate relațiile contractuale dintre PLDM și alte entități juridice sunt efectuate în deplină legalitate și transparență.

Este evidentă natura calomnioasă a acestor afirmații, precum și trucarea informațiilor, făcute cu scopul de a defăima, inclusiv, partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Suntem la curent cu toate dezinformările și manipulările pregătite și lansate de către acest personaj și de acei care stau în spatele lui”.

Moldova.ORG reaminteşe că pe 27 iulie liderul Partidului Nostru Renato Usatâi a prezentat un alt set de documente, care potrivit lui, ar demonstra că PLDM şi liderul formaţiunii Vlad Filat ar fi plătit, printr-o schemă complicată ce presupune nouă companii intermediare, circa două milioane de dolari unei companii americane pentru serviciile de PR.

Atunci, Usatâi a declarat că în schemă ar fi fost implicate şi firme ale rudelor lui Vlad Filat, prin care banii achitaţi de PLDM ajungeau pe conturile unui off-shore, care la rândul său ar achita serviciile companiei americane Greenberg Quinlan Rosner Research (GQRR), care s-a ocupat de PR-ul PLDM.

Ba mai mult, politicianul afirma că banii cu care s-ar fi răsplătit PLDM ar fi făcut parte din banii furaţi de la Banca de Economii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.