16:12:47 29.03.2024
Stiri

Usatîi implică numele Victoriei Nuland în „dezvăluirile” sale. PLDM: „Suntem la curent cu dezinformările și manipulările acestui personaj”

Politică 18.09.2015 16:38 Vizualizări2368 Autor: Ziarul National
Usatîi implică numele Victoriei Nuland în „dezvăluirile” sale. PLDM: „Suntem la curent cu dezinformările și manipulările acestui personaj”   omg.md


Controversatul om de afaceri, primar al municipiului Bălți, Renato Usatîi, publică astăzi mai multe „dezvăluiri”, implicând și numele secretarului adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland. Acesta susține că liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi plătit „cu bani de la Banca de Economii” consultanți americani pentru campania electorală din anul 2014, inclusiv pentru a se întâlni cu oficialul american.

PLDM respinge acuzațiile aduse de Usatîi și afirmă că toate relațiile contractuale dintre partid și alte entități juridice au fost efectuate „în deplină legalitate și transparență”.

„În legătură cu afirmațiile mincinoase făcute la adresa PLDM, declarăm următoarele: Toate relațiile contractuale dintre PLDM și alte entități juridice sunt efectuate în deplină legalitate și transparență. Este evidentă natura calomnioasă a acestor afirmații, precum și trucarea informațiilor, făcute cu scopul de a defăima, inclusiv, partenerii de dezvoltare ai R. Moldova. Suntem la curent cu toate dezinformările și manipulările pregătite și lansate de către acest personaj și de acei care stau în spatele lui”, se arată într-o declarație a PLDM.

Ieri, liberal-democrații vorbeau de asemenea despre încercările de a defăima partidul în cadrul unei „
campanii de denigrare a PLDM, orchestrată atât din interiorul, cât şi din exteriorul ţării, cu scopul de a slăbi alianţa de guvernare şi de a deturna parcursul european al Republicii Moldova”, în contextul în care deputatul Petru Știrbate anunța că părăsește fracțiunea parlamentară a acestui partid.

De altfel, plecarea lui Știrbate a fost anunțată mai întâi pe Facebook, de către același Renato Usatîi. „A fost o noapte grea, dar se pare că am reușit”, se lăuda Usatîi.

Citește și FOTO // Oameni din anturajul lui Renato Usatîi sunt implicați în SCHEME DE SPĂLARE DE BANI de la BEM

Ctește și Un american l-a scos în vileag pe Renato Usatîi: „A prezentat DOCUMENTE FALSE”

Citește și VIDEO RISE PROJECT: INVESTIGAŢIE despre Renato Usatîi, numită „ASASIN în lege"

Citește și Fost director SIS: „Renato Usatîi mi s-a LĂUDAT că are relații cu FSB. E reprezentantul unor cercuri din lumea INTERLOPĂ”


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md