00:13:26 19.04.2024
Stiri

FOTO // Vladimir Putin, „IDENTIFICAT” într-o pictură din secolul al XIX-lea

Știri 17.09.2015 17:08 Vizualizări1888 Autor: Ziarul National
FOTO // Vladimir Putin, „IDENTIFICAT” într-o pictură din secolul al XIX-lea


O jurnalistă din Rusia susţine că preşedintele Vladimir Putin „apare” într-o pictură veche de 137 de ani, semnată de un artist celebru. Potrivit Marinei Koroliova, în tablou ar fi liderul de la Kremlin alături de ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Tabloul din secolul al XIX-lea a fost realizat de celebrul pictor Ilia Repin şi ilustrează doi pelerini, care ar semăna cu preşedintele Vladimir Putin, respectiv ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Pictura cu cei doi bărbaţi din Kursk se află în Galeria Tretiakov, principalul depozitar de artă rusească, situat în Moscova.

Repin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi pictori ai secolului al XIX-lea, comparabil cu Lev Tolstoi în literatură. Pictorul a avut imaginea unui lider al realismului artei ruse, dar nimeni nu şi-a pus problema că ar fi un „Nostradamus”.

Jurnalista de radio de la Ekho Moscow a declarat că a sesizat asemănarea dintre pelerinul respectiv şi Putin când a mărit imaginea din tablou.

Alţii pun la îndoială asemănarea dintre Putin şi Lavrov şi cei doi pelerini. Pe de altă parte, în această dimineaţă, presa internaţională a scris că Vladimir Putin ar putea accepta „cu dificultate” un ceas de aur, cu ocazia zilei sale de naştere, care va fi luna viitoare, deoarece este produs de compania americană Apple.

Anul trecut, Rusia a dezvăluit planurile sale de a interzice produsele Apple, o decizie care nu a fost instituită, deşi Apple rămâne în „vizorul” Kremlinului.

În data de 7 octombrie, Vladimir Putin va împlini vârsta de 63 de ani şi cadoul, un ceas Apple personalizat de bijutierii de lux de la Caviar, ar putea fi un motiv de critică la adresa „ţarului”.

Caviar este o companie specializată în personalizarea telefoanelor mobile iPhone. Anul trecut, Caviar a produs ediţia limitată iPhone 6 Supremo Putin II, care are pe spatele carcasei o imagine cu Vladimir Putin. Smartphone-ul a fost vândut începând cu luna noiembrie la un preţ de 2.300 lire sterline. În ciuda decoraţiunilor neobişnuite şi a preţului piperat, stocul a fost epuizat rapid, scrie Daily Mail, citat de gandul.info.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md