Prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport,Andrei Vochin a explicat pe baza căror argumente cei de la UEFA au decis ca tricolorii să încheie campania pentru Euro 2016, de acasă, fără public.

”Capetele de acuzare nu vin de la bătaie, ci de la mesajele cu tentă rasistă şi xenofobă care s-au proferat la meciul cu Grecia. Unul dintre aceste mesaje este scris.

Nu observatorul de joc a constat aceste chestiuni, dar UEFA are o colaborare cu o firmă românească. La meci a fost un domn, vorbitor foarte bine de limba română şi greacă, care a stat undeva în tribună, fără să ştie nimeni. A fotografiat, a filmat după care a făcut un raport, care s-a ataşat la cel făcut de observator”, a spus Vochin.

Oficialul FRF a detaliat apoi şi capetele de acuzare.

”A punctat că în minutul 5, în sectorul 121, a apărut un banner pe care scria ’Ploieşti’ şi în dreptul literei ’o’ era o cruce celtică, simbol interzis peste tot pe stadioanele pe care se dispută competiţii sub egida UEFA.

Apoi, din sectorul 350 şi 352 au fost relatate scandări împotriva maghiarilor, care au fost filmate, după care inserate în raportul observatorului.

Aşadar, suspendarea survine ca urmare a unor scandări rasiste şi nu din cauza bătăilor, pentru astea am fost amendaţi”, a mai spus Vochin.

Naţionala de fotbal a României va evolua fără spectatori la proximul meci, fiind considerată recidivistă.

”La meciul cu Feroe de la Ploieşti am avut, de asemenea, scandări xenofobe, şi de aceea la meciul cu Grecia am avut mai multe sectoare închise, 5.000 de locuri. Am fost recidivişti, de aceea am primit acum această suspendare. De aceea aşteptăm motivarea pentru a vedea dacă mai putem face ceva.

Nu-i înţeleg pe suporterii care fac astfel de lucruri. Din cauza a 300 de astfel de spectatori suferă alţi zeci de mii, suferă echipa naţională, suferă România şi nu mai ştiu cât putem să stăm cu mâinile încrucişate”, a conchis Vochin.