icon

Austria susține dezvoltarea domeniului social din Republica Moldova

17-09-2015 18:01
2,522

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a avut astăzi o întrevedere cu Ataşatul Ministerului Social din Austria, Gero Stuller. În cadrul întrevederii, oficialul austriac a menţionat despre importanţa colaborării dintre Republica Moldova şi Austria, în special în domeniul social. Gero Stuller a exprimat disponibilitatea Guvernului Austriei de a susţine dezvoltarea domeniului social din țara noastră, prin organizarea seminarelor tematice şi vizitelor de lucru.

 

Un aspect important subliniat de Ataşatul Ministerului Social din Austria a fost necesitatea elaborării unui cadru legal în domeniul antreprenoriatului social. În acest sens, Gero Stuller a vorbit despre întreprinderea „Floare de cireş”, unde activează persoane cu dizabilităţi.

 

La rândul său, Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a solicitat să fie acordat sprijin pentru instruirea asistenţilor sociali din teritoriu. Ulterior, pentru aceștia să fie organizată o vizită de familiarizare cu activitatea asistenţilor sociali din Austria. De asemenea, Vicepremierul a menționat despre necesitatea extinderii serviciilor de catering oferite de către persoanele cu dizabilităţi, în scopul susţinerii acestora la încadrarea în câmpul muncii.

 

Gheorghe Brega a mulţumit Guvernului Austriei pentru disponibilitatea de a oferi sprijin în instruirea asistenţilor sociali, menționând despre importanţa extinderii și consolidării relaţiilor de colaborare dintre cele două state, pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

   

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30