Noi dispute între SUA și Rusia pe subiectul Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

SUA trebuie să conștientizeze că lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI) este posibilă doar printr-un front comun, cu participarea regimului de la Damasc, a declarat joi purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează agenția de presă TASS.

„Rusia cooperează și va continua să coopereze cu Siria, inclusiv în domeniul militar. În pofida afirmațiilor Washingtonului privind meritele și succesele coaliției anti-SI condusă de SUA — în legătură cu care eu am îndoieli — criza se amplifică, sunt tot mai mulți refugiați din regiune, iar SI nu are de gând să cedeze”, a declarat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a subliniat că „armata siriană poartă de ani de zile cea mai grea povară în lupta cu teroriștii pe teritoriul său”. „Și, în timp ce țările occidentale și coalițiile occidentale aveau ezitări în obiectivele și scopurile atitudinii lor față de Siria, poziția Damascului față de SI a fost absolut consecventă și clară”, a subliniat aceasta.

Diplomatul rus a atras atenția că, „până de curând, noțiunea de Statul Islamic lipsea din declarațiile conducerii americane”.

„Ea nu o observa (gruparea SI) sau nu dorea să o observe și abia în ultimul timp s-a concentrat asupra faptului că aceasta este o problemă globală. Ne bucură faptul că, în sfârșit, SUA au perceput această amenințare și au înțeles cu cine au de-a face. Am dori ca partenerii și colegii noștri americani să conștientizeze că o luptă eficientă — subliniez, eficientă — este posibilă doar printr-un front comun. Iar fără participarea guvernului legitim al Siriei, acest lucru este imposibil”, a conchis Zaharova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...