16:18:12 25.04.2024
Stiri

Un copil s-a ELECTROCUTAT la Strășeni. Mergea pe drum când s-a atins de un conductor electric rupt de vânt

Social 17.09.2015 11:41 Vizualizări1814 Autor: Ziarul National
Un copil s-a ELECTROCUTAT la Strășeni. Mergea pe drum când s-a atins de un conductor electric rupt de vânt
Poză simbol


Un băiețel de opt ani din satul Micleușeni, raionul Strășeni, s-a electrocutat în timp ce mergea cu sora lui mai mare spre casa bunilor.

Ca să se ferească de mașini, cei doi copii s-au retras pe marginea carosabilului, iar băiețelul s-a atins întâmplător cu ambele picioare, mai sus de genunchi, de un conductor electric rupt şi căzut la sol, dar aflat încă sub tensiune.

Copilul a încercat să depărteze cu mâna dreaptă conductorul, dar mâna i-a rămas lipită de acesta. Drept consecinţă, micuțul a căzut la pământ şi şi-a pierdut cunoştinţa.

Sora acestuia a solicitat ajutorul unor bărbaţi din apropiere, care au înlăturat conductorul cu o creangă şi i-au acordat un prim-ajutor prin respiraţie artificială şi masaj extern cardiac, pentru a-l resuscita. Copilul a fost internat de urgență la Spitalul raional Străşeni cu arsuri la ambele picioare şi mâna dreaptă. Copilul a fost deja externat, medicii afirmând că starea acestuia este satisfăcătoare.

Potrivit unui comunicat de presă al „Gas Natural Fenosa”, cu puțin înainte de acest incident, un vânt puternic a rupt mai multe crengi de pe copacii ce cresc de-a lungul drumului, care la rândul lor au rupt un conductor al liniei electrice aeriene (LEA) 0,4 kV. Protecţia LEA nu a reacţionat, deoarece conductorul atârna pe iarba înaltă şi pe crengile căzute şi nu avea contact direct cu pământul.

Furnizorul de energie electrică îndeamnă populația să evite să se apropie de liniile şi echipamentele electrice, iar dacă le văd deteriorate, să anunțe imediat la numărul de telefon 022-43-11-11.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md