Sturza critică dur politica BNM: Și urmașii noștri vor fi buni de plată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Leul s-a depreciat iar prețurile au crescut din cauza „jafului secolului” și a politicii Băncii Naționale, este de părere fostul premier Ion Sturza.

În opinia acestuia, „leul s-a depreciat și prețurile au luat-o razna pentru că banii furați în lei, 15 miliarde, au fost transferați în dolari și scoși din rezerva valutară, un miliard de USD”.

„Tot bugetul de stat, implicit noi, urmașii noștri, vom fi ‘buni de plată’ pentru alt dezastru al politicii de ‘targetare’ a lui Drăguțanu. Am mai vorbit despre politica prohibitivă a BNM prin rata de refinanțare de 19,5 % și rezervele obligatorii de 32%. Cu așa procente poate să supraviețuiască doar businessul cu droguri și… bugetul statului nostru, care se împrumută în vesele la 25,16%! Că este un MMM (Caritas) curat pare-se să nu intereseze pe nimeni”, a scris Sturza pe pagina sa de Facebook.

Omul de afaceri susține că „inflația în Moldova este o consecință directă a jafului secolului și nu are caracter monetar”.

„Știm cu toții: nu ni se cere decât să supraviețuim trei luni, după domnul Candu! Pentru că, după asta, vine generalul ‘moroz’ să strângă toate corturile din PMAN… Prăpastia financiară în care a fost târâtă Moldova nu are precedent prin cinismul și amploarea sa… În timp ce unora le este în ‘cot'(vorba lor), alții și urmașii lor sunt puși pe plată zeci de ani de acum încolo! Voi sunteți de acord cu așa ceva? Eu nu sunt!”, a încheiat fostul premier.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...