Bani din Fondul de rezervă pentru funeraliile lui Mihai Volontir

O sumă de 176 de mii de lei pentru funeraliile naționale ale actorului Mihai Volontir a fost alocată din Fondul de Rezervă a Guvernului. O decizie în acest sens a fost luată astăzi la ședința Guvernului. Inițiativă a venit din parte ministerului Culturii.

Mihai Volontir va fi înmormântat la Chișinău, deși a locuit la Bălți

Doritorii de a-şi lua rămas-bun şi a-l petrece pe ultimul drum pe cel care a fost Mihai Volontir au această posibilitate astăzi, 16 septembrie, cu începere de la ora 17.00, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” şi mâine, 17 septembrie, între orele 10.00 şi 14.00, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”.
Actorul și omul de cultură Mihai Volontir va fi înmormântat la Cimitirul Ortodox Central de pe str. Armenească.

Mihai Volontir s-a stins din viață în noaptea spre 15 septembrie. Acesta se afla de mai bine de două luni în secția de terapie intensivă a spitalului Republican din Chișinău după ce a fost transferat de la spitalul din Bălți. În vârstă de 81 de ani, renumitul actor suferea de diabet şi afecţiuni ale sistemului vascular.

Ziua de 17 septembrie a fost declarată prin decret prezidențial zi de doliu național.

În această în toate localitățile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere. Instituția Publică a Audiovizualului Compania Teleradio-Moldova va transmite în direct funeraliile și ceremonia de înmormântare a actorului Mihai Volontir.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.