Prima intervenție SMURD în municipiul Chișinău

Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru prima dată în Chișinău. Într-o intervenţie aero-medicală, a fost preluat un bolnav aflat în stare gravă, internat la Spitalul de Urgenţă din mun. Chişinău

Bărbatul de 71 de ani este cetăţean al României şi a fost spitalizat în Chișinău ieri, după ce a suportat un ictus cerebral.

Nava a aterizat în această după-amiază, la ora 15:30 minute pe stadionul „Dinamo” din capitală, iar medicii au reuşit în câteva minute să-l urce în elicopter.

Bolnavul urmează să fie internat într-o instituţie medicală din Iaşi, fiind monitorizat pe parcursul zborului de echipajul medical aerian SMURD.

Toate procedurile pentru trecerea hotarelor dintre cele două state au fost asigurate de către angajaţii Serviciului Vamal şi ai Poliţiei de Frontieră.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.