Chișinăuenii vor putea vedea un duel al viorilor Stradivarius si Guarneri

Cea de-a V-a ediție a Turneului Internațional “Duelul Viorilor” se va desfășura în perioada 22 septembrie – 4 octombrie în 11 orașe din România și Republica Moldova.

Duelistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, au acceptat provocarea de a pune în scena una dintre cele mai controversate dispute din istoria muzicii clasice si de a se duela, în numele disputei de veacuri a lutierilor, cu cele mai faimoase arme ale universului instrumentelor cu coarde: viorile Stradivarius si Guarneri.

Pianistul Horia Mihail, ca secundant al acestui duel, va urmari îndeaproape prevederile Code Duello si se va asigura ca regulile sunt respectate întocmai, acompaniind la pian, pe fiecare dintre cei doi violonisti.

În Chișinău turneul va avea loc pe 27 septembrie la Sala cu Orgă. Întregul program poate fi văzut aici.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.