Principală  —  Ştiri   —   Delegația UE în Moldova: Procurorul…

Delegația UE în Moldova: Procurorul DNA a venit în calitate de expert pentru 2 luni

Ziarul de Gardă a solicitat opinia Delegației UE în Moldova cu privire la procurora DNA care a venit astăzi la Chișinău, solicitând detalii despre misiunea și obiectivele acesteia. Delegația explică că această persoană a venit la Chișinău pentru 2 luni și se va oferi consultanță și expertiză tehnică.

Delegația UE la Chișinău, în răspunsul său, oferit Ziarului de Gardă, nu a pronunțat numele Marianei Alexandru, dar a specificat că are experiență în calitate de procuror DNA România.

„Expertul la care vă referiți este contractat pentru un termen scurt în cadrul proiectului de Asistență Tehnică din fonduri UE „Suport pentru investigația preliminară, urmărirea penală și apărare”. Perioada implementării acestei sarcini este de aproximativ 2 luni. Sarcinile acestuia vor fi de a oferi expertiză tehnică și consultanță, care vor fi urmate de recomandări și aspecte legale pentru beneficiari: CNA și Procuratura Generală.

Expertul a fost contractat în baza mecanismelor de selectare prevăzute de proiect, cu aprobarea finală a Delegației UE din Moldova. Experta are experiență anterioară în calitate de procuroră la DNA România,” conchide Delegația UE la Chișinău.