Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: agenţia MedNews


Invitata serii este Lilia Onea.

„Agenția de presă MedNews publică astăzi un interviu cu dr. Mihai Horga, un reputat specialist în obstetrică și ginecologie din România, senior adviser al Institutului Est European pentru Sănătatea Reproductivă. Expertul susține că noțiunea de calitate a actului medical nu ține doar de achizițiile de echipamente din instituțiile medicale, ci și de relația personală medic-pacient, respectiv de comunicarea corectă dintre prestatorii de servicii medicale și beneficiarii acestora.

Rămânând în aceeași zonă, a comunicării, editorialul MedNews abordează exact aceeași problemă, modalitatea în care Ministerul Sănătății răspunde unui material care ridică problema lipsei de transparență a autorității centrale în sistemul de Sănătate. Reacția ministerială, de a acuza jurnaliștii care au cerut explicații în legătură cu schimbările ce au loc în Sănătate a fost una exagerat de agresivă și cu intenția evidentă de a descuraja comunicarea între instituția guvernamentală și intermediarii informațiilor din sistem către public, consideră editorul MedNews, Valentin Buda.

Pentru că ne aflăm în perioada în care putem să ne schimbăm medicul de familie sau instituția medicală primară, MedNews prezintă informații utile despre modalitățile în care se poate desfășura acest proces. Aflați care este procedura de schimbare a instituției primare și implicit a medicului de familie, și ce faci dacă îți schimbi domiciliul ori reședința în contextul alegerii medicului de familie şi instituţia medicală primară. MedNews vă atenționează că serviciile echipei medicului de familie vor fi prestate doar începând cu luna ianuarie a anului 2016.

Tot pe site-ul Agenției MedNews citiți avancronica unui reportaj cu o echipă de cercetători medicali din Republica Moldova, autori ai unei teorii care a revoluționat lumea medicală și are o importantă contribuție în lupta împotriva celei mai perfide maladii a zilelor noastre, cancerul.”

XS
SM
MD
LG