În concursul rezervat echipelor de juniori cu vârsta de 14-15 ani, care s-a desfăşurat la Chişinău, victoria a revenit echipei Clubului Sportiv Şcolar Bacău, care a obţinut victorii în toate partidele susţinute. acumulat Medaliile de argint au revenit tinerilor jucători ucraineni de la Portovik Iujnîi, care au acumulat 6 puncte în clasament. Pe treapta a treia a podiumului au urcat titularii lotului de la Fortuna-Şcoala Numărul 2 Chişinău.

În compartimentul destinat jucătorilor cu vârsta de 16-17 ani, suspansul a durat până la finalul ultimului meci, care a opus două formaţii din capitală: Riviera şi Fortuna, în ambele componenţe evoluând elevii Şcolii Sportive de handbal nr 2.  Titularii de la Riviera, antrenaţi de Iurie Popşa, s-au impus, la final de meci, cu scorul de 44-39 şi cu 10 puncte din 10 posibile au obţinut, pentru a 3-a oară consecutiv, trofeul principal la această categorie de vârstă. Jucătorii de la Fortuna s-au mulţumit cu locul 3.

Cel mai bun jucător al formaţiei Fortuna a fost desemnat Igor Hodus.

IGOR HODUS, jucător Fortuna-ŞSSH-2:
Meciul a fost interesant, foarte greu. Vrem mai multe astfel de partide, cu echipe puternice, să fie interesant să jucăm. Planificam să câştigăm, dar am jucat slab. Sperăm ca la anul viitor să ocupăm locul 2, sau, poate, chiar prima poziţie.

Obosiţi, dar fericiţi că au obţinut victoria în meci şi au câştigat turneul, titularii formaţiei Riviera s-au declarat mulţumiţi de rezultatele competiţiei.

VALENTIN IVANCENCO, jucător Riviera-ŞSSH-2:
La noi toţi atacă, toţi se apără. A fost un joc greu. Adversarii ne presau. Ne distanţam la 2-3 goluri, dar adversarii reveneau în joc. Toate meciurile au fost interesante, dificile.  Noi învingem la acest turneu pentru a 3-a oară consecutiv.  Ne vom strădui şi pe viitor să fim pe primul loc.

Unul dintre iniţiatorii şi organizatorii turneului, antrenorul formaţiei Fortuna, Nicolae Gomeniuc, s-a arătat mulţumit de felul în care s-a desfăşurat competiţia.

NICOLAE GOMENIUC, antrenor formaţia Fortuna-ŞSSH-2:
Părerea mea este că turneul a fost o reuşită, cu 11 echipe bune din România şi Ucraina, cu stiluri diferite de joc. Am comemorat amintirea unui om bun, şi aceasta cred că este principalul.

Referitor la echipă, desigur, am vrut să câştigăm turneul. Băieţii sunt tineri, anul de naştere 1999, aşa că, dacă jocul a plăcut spectatorilor, cred că aceşti jucători, în curând, vor juca pentru Moldova, dacă nu vor pleca peste hotare.

Antrenorul Iurie Popşa este unul dintre foştii discipoli şi colegi  ai celui care a fost Anatol Praporşcic.

IURIE POPŞA, antrenor Riviera-ŞSSH-2:  
Acest turneu este consacrat memoriei lui Anatol Praporşcic, fost profesor la Universitatea de Educaţie Fizică, eu am avut ocazia să joc cu el într-o echipă.

Câştigăm pentru a 3-a oară acest turneu prin muncă, înainte de turneu am fost în cantonament cu băieţii. Am fost la un turneu în Germania, în mai, unde de asemenea am câştigat. Eu cred că noi avem mai multe jocuri, mai multă experienţă până la acest turneu.

Miercuri, federaţia de profil planifică să desfăşoare adunarea generală a antrenorilor, la care urmează să fie stabilite formaţiile participante şi calendarele Campionatelor Naţionale pentru sezonul competiţional 2015-2016, la handbal masculin şi feminin.