ONU cere autorităților „un răspuns imediat” la revendicările protestatarilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad al-Hussein, a cerut autorităților de la Chișinău „un răspuns imediat” la revendicările protestatarilor care de mai bine de o săptămână se află în centrul capitalei.

Zeid Ra’ad al-Hussein a cerut, într-o declarație luni, la Geneva, autorităților să răspundă revendicărilor, avertizând că un eșec în acest sens ar putea duce la „o mai mare polarizare în societate și la o periculoasă instabilitate politică și economică”.

Declarațiile sale survin pe fondul protestelor antiguvernamentale non-stop ce au loc de mai bine o săptămână în centrul Chișinăului.

Zeci de mii de oameni au protestat duminică în PMAN, manifestanții fiind hotărâți să stea în centrul capitalei până în momentul în care dezideratele lor vor fi îndeplinite.

În condițiile în care actuala guvernare a dat dovadă că nu își dorește să îndeplinească niciuna dintre revendicările protestului din 6 septembrie, Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) ar putea îndemna populația la grevă generală și nesupunere civică.

O prevedere în acest sens a fost votată în cadrul protestului de duminică, 13 septembrie, de zeci de mii de manifestanți, în mod unanim.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...